Zoeken

Jamal Ben Saddik: van kickbokser tot buschauffeur (foto)

4 december 2023 - 11:00 - Sport

©

De Marokkaanse kickbokskampioen Jamal Ben Saddik, beter bekend als "Goliath", heeft sinds augustus 2022 geen nieuwe wedstrijden meer gevochten. Deze periode van inactiviteit heeft volgens berichten in de media geleid tot enige financiële problemen.

Jamal Ben Saddik, die zijn laatste gevecht tegen de Roemeen Benjamin Adegbuyi won, zag zijn overwinning echter nietig verklaard na een positieve dopingtest. De door Glory uitgevoerde test leidde tot een schorsing van 15 maanden, waardoor hij al die tijd wegbleef van de ring.

Lees ook: Jamal Ben Saddik voor vijftien maanden geschorst

In afwachting van een mogelijke terugkeer naar de kickbokswereld, heeft Jamal Ben Saddik een verrassende carrièreswitch gemaakt. Op sociale media deelde hij beelden van zichzelf achter het stuur van een bus van het Belgische vervoersbedrijf De Lijn. Volgens zijn eigen woorden verschilt deze nieuwe baan niet zoveel van het vechten in de ring; het toont zijn verlangen om actief te blijven ondanks zijn afwezigheid in het kickboksen.

De exacte datum en locatie van Ben Saddik’s volgend gevecht zijn niet bekend. De kickbokser lijkt zich wel voor te bereiden op een terugkeer, zoals blijkt uit de foto’s en video’s van zijn trainingen die hij regelmatig op sociale media deelt.

Lees ook: Burgemeester Antwerpen verbiedt opening nieuwe boksclub Jamal Ben Saddik

Jamal Ben Saddik is een belangrijke vechter binnen de kickboksorganisatie Glory, waar hij in 2018 het toernooi won. Ondanks zijn nederlaag tegen Rico Verhoeven, wordt hij door fans nog steeds gezien als een vechter die bereid is om tot het uiterste te gaan, zelfs onder moeilijke omstandigheden.

Bladna.nl