Zoeken

Zo koos Ismael Bennacer niet voor Marokko maar voor Algerije

22 maart 2022 - 18:20 - Sport

©

Algerije en Marokko hebben een geschil gehad over de speler Ismael Bennacer. Deze laatste heeft besloten de groene trui te dragen ten koste van de nationale ploeg van Marokko.

"Algerije heeft lang gevochten om Ismael Bennacer te krijgen," verklaarde Mahfoud Kerbadj, voormalig voorzitter van de Algerijnse voetballiga LFP, tijdens een optreden op de televisiezender El Bilad. Geboren in Frankrijk uit een Marokkaanse vader en een Algerijnse moeder, speelde de AC Milan middenvelder voor de Franse, Algerijnse en Marokkaanse nationale teams. Hij koos uiteindelijk voor Algerije.

Lees ook: Marokko weigerde Algerijnse international Ismail Bennacer

Mahfoud Kerbadj legde uit dat de Algerijnse voetbalbond (FAF) in een geschil verwikkeld was met de Marokkaanse Voetbalbond (FRMF) en dat hij met zijn technische staf Ismael Bennacer had weten te overtuigen. Deze heeft zijn ontslag ingediend bij Marokko en zal in de toekomst voor de nationale ploeg van Algerije spelen.

Lees ook: Bilal Benkhedim weigert voor Marokko uit te komen en kiest Algerije

Algerije wist de jonge speler in werkelijkheid aan te trekken met een plaats in het eerste elftal, terwijl Marokko enkel bereid was om hem voor het jeugdelftal te rekruteren. Bennacer weigerde lange tijd de Algerijnse uitnodiging, omdat zijn Marokkaanse vader hem heel graag met de Atlas Leeuwen wilde zien spelen. Maar toen de Marokkaanse voetbalbond bleef weigeren om hem in het A-team op te nemen, maakte hij de keuze van Algerije.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team