Zoeken

Algerije boycot toernooi in Marokko

9 mei 2022 - 15:40 - Sport

©

Algerije weigert deel te nemen aan de volgende editie van de wereldbeker voor advocaten, die deze maand in Marokko gepland staat. Het buurland heeft de uitnodiging van het Israëlische team door het koninkrijk opgegeven als reden voor hun afwezigheid.

In een verklaring aan plaatselijke media, heeft het Algerijnse advocatenteam, dat naar Marokko zou afreizen om deel te nemen aan het Mundiavocat-voetbaltoernooi, op het laatste moment besloten de spelen te boycotten.

Lees ook: Algerije boycot Afrika Cup handbal 2022 in Marokko

De Algerijnse orde van advocaten verklaart dat dit besluit komt "na zich officieel te hebben verzekerd van de deelname van teams uit de zionistische entiteit aan de competitie". Ze zijn van mening dat er op deze competitie van balies en advocatenverenigingen die "in een Arabisch land" zal worden gehouden, geen Israëlisch team mag worden uitgenodigd.

De Algerijnse advocaten vinden ook dat concurreren met Israëlische teams "in strijd is met de beginselen van de Algerijnse regering en het Algerijnse volk". Ze zeggen solidair te zijn met het Palestijnse volk en hun rechtvaardige zaak.

Lees ook: Marokkaanse atleten boycotten Olympische Spelen Tokio

Volgens dezelfde tekst kan de uitnodiging van "zionistische teams" voor dit toernooi worden beschouwd als een stap in de normalisatie met "de zionistische entiteit".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team