Zoeken

Marokko weigerde Algerijnse international Ismail Bennacer

23 juli 2019 - 21:50 - Sport

©

De Algerijnse international Ismail Bennacer koos ervoor om voor Algerije uit te komen, het land van zijn moeder. Hij kreeg de kans niet om voor het Marokkaans elftal te spelen.

Marokko wilde de voetballer, die de Franse, Marokkaanse en Algerijnse nationaliteit heeft, voor het Jong elftal aanwerven. Maar Algerije bood hem een plekje in het eerste elftal.

Bennacer weigerde lange tijd, omdat zijn Marokkaanse vader hem heel graag met de Atlas Leeuwen wilde zien spelen. Maar toen de Marokkaanse voetbalbond bleef weigeren om hem in het A-team op te nemen, maakte hij de keuze van Algerije.

De voormalige middenvelder van Arsenal verklaarde daarover: "Ik moest kiezen tussen het jeugdteam van het land van mijn vader en het nationaal elftal van het land van mijn moeder. Ik denk dat mijn uiteindelijke keuze de juiste was, vooral omdat het Algerijns elftal veel wereldbekende spelers heeft zoals Mahrez, die volgens mij een uitzonderlijke voetballer is.".

"Mijn vader wilde me met de Atlas Leeuwen zien spelen en vertelde me dat hij me niet meer zou spreken als ik voor Algerije zou kiezen. Hij veranderde snel van mening. In tegenstelling tot de Marokkaanse en Franse selecties heeft Algerije, het land van mijn moeder, me sinds het begin vertrouwd door me in het A-team te laten spelen.", aldus Bennacer.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team