Zoeken

Marokko pikt voetbaltalent van Algerije

28 mei 2024 - 18:00 - Sport

©

Amine Chabane, centrale verdediger bij Amiens SC in de Franse Ligue 2, heeft zich aangesloten bij de U18-selectie van Marokko. De speler, die in het verleden uitkwam voor Algerije U17, sluit niet uit dat hij in de toekomst terugkeert naar de Algerijnse selectie.

Chabane, geboren in Frankrijk uit een Algerijnse vader en een Marokkaanse moeder, stapt in de voetsporen van zijn oudere zus Lina Chabane (27). Zij debuteerde in 2016 voor Algerije, maar koos later voor Marokko. In juni 2021 speelde ze twee vriendschappelijke wedstrijden met de Atlas Leeuwinnen in Rabat. In juli van datzelfde jaar debuteerde Amine voor Algerije U17. Helaas miste Lina Chabane door een ernstige knieblessure het EK en WK voor U17-vrouwen.

Lees ook: Yassine Benrahou keert Algerije rug toe en kiest Marokko

Omdat Algerije geen U18-selectie heeft, koos Amine Chabane voor Marokko, dat in 2023 finalist werd op de Afrika Cup U17 en kwartfinalist op het WK U17. Hij debuteerde vrijdag met de Atlaswelpen in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Noord-Ierland (2-1) en speelde ook op zondag tegen Engeland.

Lees ook: Couhaib Driouech kiest definitief voor Marokko ondanks druk uit Nederland

Volgens La Gazette du Fennec sluit Amine Chabane niet uit dat hij ooit terugkeert naar de Algerijnse selectie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team