Zoeken

Kerk Casablanca heropent deuren als cultureel centrum (video)

24 november 2023 - 12:00 - Marokko

©

Na acht jaar van renovatie is de Kerk van het Heilig Hart in Casablanca klaar om haar eerste culturele activiteiten te verwelkomen.

De restauratiewerkzaamheden van de kerk hebben een investering van 25 miljoen dirham gevergd, met als doel het versterken en restaureren van de aangrenzende gebouwen en het herinrichten tot een multifunctionele culturele ruimte.

Lees ook: Marokko: partijen dromen van moskee in plaats van Kerk van het Heilig Hart in Casablanca

Ter gelegenheid van de heropening van de Kerk "du Sacré-Cœur" zijn drie overeenkomsten ondertekend om culturele en artistieke activiteiten in de stad te bevorderen. Deze ondertekening vond plaats in aanwezigheid van de minister van Cultuur, de wali van de regio, de voorzitter van de Regionale Raad en de burgemeester van Casablanca.

Lees ook: Verlaten kerk in Marokko wordt kunstwerk (foto’s)

De geschiedenis van de Kerk van Casablanca gaat terug tot de jaren 1930. Het is een van de meest opmerkelijke kerken die de onafhankelijkheid van Marokko hebben overleefd. Naast haar religieuze en culturele belang, wordt ze beschouwd als een uitzonderlijk architecturaal werk, met een onderscheidend Europese constructie in neogotische stijl, aldus een verklaring van de gemeente Casablanca.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team