Zoeken

Marokko: demonstrant vervolgd voor beschuldiging seksueel misbruik door politie

13 april 2021 - 19:00 - Marokko

©

De Marokkaanse lerares en demonstrant tijdens de recente leraren-protesten, Nezha Majdi, wordt vervolgd voor minachting van wetshandhavers. Ze heeft gezegd dat ze seksueel is misbruikt door politieagenten tijdens een protest van onderwijzers met een tijdelijk contract. Ze eisen een permanente ambtenaarsfunctie. Majdi werd samen met 19 andere demonstranten opgepakt.

Volgens Souad Brahma, de advocaat van de demonstrant, werden Majdi en de andere demonstranten allemaal aangeklaagd voor schending van de noodtoestand, ongewapende en onbevoegde vergadering en minachting van wetshandhavers. Ze zijn na 48 uur politiehechtenis weer vrijgelaten, meldt persbureau AFP.

Een video waarin de jonge lerares haar beklag deed is viraal gegaan op sociale media. "Alles kan het zwijgen worden opgelegd, behalve de aanval op onze waardigheid die een rode lijn is", zei Majdi in de video. "Nezha Majdi durfde seksueel geweld aan de kaak te stellen en in plaats van beschermd te worden, wordt ze vervolgd met ongegronde beschuldigingen", zegt haar advocaat. Op 20 mei zal in Rabat de rechtszaak tegen Nezha Majdi beginnen.

De groep leraren waar Majdi toe behoort bestaat uit 85.000 leerkrachten die vanaf 2016 in dienst zijn getreden met een contract voor bepaalde tijd. Sinds 2019 demonstreren ze voor een vaste aanstelling als docent.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team