Zoeken

Marokko: politicus in hechtenis wegens geweld tegen politieagenten

21 juli 2022 - 10:20 - Marokko

©

Een politicus aan het stuur van een wagen, heeft tijdens een verkeerscontrole op de Avenue Hassan II in het centrum van Agadir, twee politieagenten aangevallen, eerst verbaal en daarna fysiek. Hij werd gearresteerd en in hechtenis genomen.

Het incident vond plaats op zaterdag 16 juli op de Avenue Hassan II in het centrum van Agadir. Tijdens een verkeerscontrole weigerde de provinciale coördinator van de RNI-partij en derde vice-voorzitter van de regionale raad van Souss-Massa in te gaan op het verzoek om te stoppen om de verkeersstroom te bevorderen. Hij beledigde twee politieagenten en verwondde ook een van hen, aldus het dagblad Assabah.

Lees ook: Casablanca: politieagenten veroordeeld voor mishandeling

De politie arresteerde de politicus waarna hij in bewaring werd genomen. Op bevel van de procureur des Konings werd zijn hechtenis verlengd tot meer dan 48 uur. Het onderzoek is nog aan de gang.

Lees ook: Tetouan: politieagent gearresteerd voor afpersing en corruptie

Mensenrechtenorganisaties hebben gereageerd op dit geval van geweld tegen twee politieagenten in de uitoefening van hun functie. Zij spraken hun verbazing en verontwaardiging uit en riepen het parket op "op te treden om de wet te handhaven, de politieagenten te beschermen en hun gezag te herstellen". "Het provinciaal bureau van het Marokkaans Observatorium voor de Mensenrechten in Agadir veroordeelde deze criminele daad van een verkozen politicus. Dit schaadt de reputatie van verkozen politici en politieke instellingen," zei de organisatie in een verklaring.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team