Zoeken

Kawtar Ehlalouch begeleidt jongeren naar Marokko in ’Challas en de kost’

6 februari 2024 - 08:00 - Cultuur

©

Kawtar Ehlalouch, MNM-presentatrice, maakt haar debuut op het scherm met de reeks ’Challas en de kost’ op VRT Max, waarin ze zes jongeren met Marokkaanse roots door Marokko begeleidt op zoek naar hun culturele identiteit.

Ehlalouch, zelf van Marokkaanse afkomst en opgegroeid in Vlaanderen, weet uit ervaring hoe het is om tussen twee culturen in te staan. Met ’Challas en de kost’ wil ze een platform bieden aan jongeren om hun eigen identiteit te verkennen, zonder dat hun achtergrond direct gekoppeld wordt aan problematiek.

Lees ook: Luisteraar kraakt outfit van DJ Kawtar Ehlalouch

De serie, die ook te zien zal zijn op het Filmfestival in Oostende, is volgens Ehlalouch een persoonlijke missie. Ze legt uit hoe belangrijk het voor haar was dat het programma bij haar eigen ervaringen en identiteit aansloot. De jongeren in ’Challas en de kost’ vertegenwoordigen een breed spectrum binnen de Marokkaanse gemeenschap in Vlaanderen, van gelovig tot niet-gelovig en van diep geworteld in de Marokkaanse cultuur tot geheel onbekend met het land. Ehlalouch benadrukt dat iedereen, ongeacht migratieachtergrond, zich in de zoektocht van de jongeren kan herkennen.

Ehlalouch reflecteert ook op haar eigen jeugd, waarin ze worstelde met haar identiteit en de druk om zich aan te passen aan de dominante cultuur. Ze spreekt openlijk over de uitdagingen van het opgroeien met een dubbele identiteit en hoe ze heeft geleerd om haar Marokkaanse roots te omarmen. Het programma is voor haar een manier om jongeren te laten zien dat ze trots mogen zijn op hun achtergrond en dat deze een waardevol deel van hun identiteit vormt.

Lees ook: Marokkaanse jongeren gaan in realityserie "Poldermocro’s" op zoek naar roots

De presentatrice benadrukt verder het belang van representatie in de media, vooral voor vrouwen met een hoofddoek, die volgens haar vaker de kans moeten krijgen om hun talenten te tonen, zowel voor als achter de schermen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team