Zoeken

Nadia Zein: Spaanse mode ontmoet Marokkaans erfgoed

16 maart 2024 - 08:00 - Cultuur

©

Op 10-jarige leeftijd verliet Nadia Zein haar geboorteland Marokko om zich in Spanje te vestigen. De jonge vrouw die in Valencia woont, stort zich nu met hart en ziel in de modewereld, waar ze een unieke mix creëert van Marokkaanse en Spaanse invloeden.

Al van jongs af aan gepassioneerd door mode, droomt Nadia Zein ervan om in de voetsporen te treden van Elie Saab, de Libanese couturier die erin slaagde een unieke en elegante stijl te creëren die oosterse en westerse culturen verenigt. "Ik bewonder Elie Saab omdat hij net als ik klein begon en een enorme weg heeft afgelegd; datzelfde wil ik bereiken", vertelde ze aan Las Provincias.

Lees ook: Beroemde ontwerper maakt nieuwe start in Marrakech

De ambitieuze modeontwerpster heeft reeds haar eigen atelier geopend, waar ze naast opdrachten voor klanten ook druk bezig is met de lancering van een online prêt-à-porterwinkel. Tegelijkertijd werkt ze aan een collectie van vijftien jurken voor een ontwerper in Dubai. "Ik heb nog nooit voor iemand anders ontworpen en ik ben erg enthousiast, want het is een heel belangrijke collectie", aldus de gedreven ontwerpster.

Ondanks haar drukke schema maakt Nadia Zein tijd vrij voor haar zoon en haar studies. Ze is daarnaast een zeer betrokken vrouw. Vorig jaar nam ze deel aan een campagne voor geslaagde vrouwelijke migranten. "Mijn zoon was trots om mijn foto overal te zien", aldus de Marokkaanse die stellig gelooft dat harde werkers mentaliteit de enige sleutel tot succes is.

Lees ook: Caftan 2024: wereldbekend mode-evenement maakt comeback

Voor haar creaties put Nadia Zein inspiratie uit de rijke Marokkaanse cultuur. De jonge vrouw verwerkt accessoires zoals strass, passementerie en borduurwerk in haar ontwerpen. Op elegante wijze combineert ze de Marokkaanse traditie met de Valenciaanse cultuur die ze eigen maakte tijdens haar opleiding aan de modeschool Canem.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team