Zoeken

Acteur Yassine Ouaich onderzoekt Belgisch-Marokkaanse roots in podcast

15 februari 2024 - 16:00 - Cultuur

©

In zijn nieuwe podcast "De 9 levens van Yassine" gaat acteur Yassine Ouaich in gesprek met acht andere Belgen met Marokkaanse roots over hun ervaringen met het opgroeien tussen twee culturen.

Yassine Ouaich, die zelf worstelde met de verschillen tussen thuis en school, wil met de podcast een platform creëren voor dialoog en verbinding. "Het is bijna een spirituele reis geworden," vertelt hij op Radio 1. "Ik heb een andere kant van mezelf en mijn achtergrond leren kennen, via de gesprekken met gelijkgestemden."

Lees ook: Netflix onthult Marokkaans-Belgische serie Grond (video)

De podcast belicht de knelpunten van een biculturele identiteit, zoals de zoektocht naar een plek waar je thuishoort, de druk om te voldoen aan verschillende verwachtingen en de impact van cultuurverschillen op mentale gezondheid.

"We ervaren allemaal dezelfde strijd om twee verschillende culturen vanbinnen in harmonie te krijgen, maar dat lukt niet altijd. Belgen met een Marokkaanse achtergrond delen door hun dubbele identiteit een gemeenschappelijk leed, maar door de podcast zie ik dat nu ook als een verrijking," zegt de Belgisch Marokkaanse acteur.

Lees ook: Adil en Bilall maken de nieuwe Vlaamse topserie ‘Grond’

In de laatste aflevering praat Ouaich met zijn eigen vader, op het Marokkaanse platteland waar hij vandaan komt. "Een gesprek dat we nooit eerder hebben gevoerd," zegt hij. "Terwijl mijn vader ongetwijfeld met allerlei zaken heeft geworsteld, om zijn moederland achter te laten en van nul te herbeginnen."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team