Zoeken

Nieuwe coördinator voor Vlaams-Marokkaans culturenhuis Darna

9 september 2021 - 17:00 - Wereld

©

Sinds maandag 6 september is Fatima-Zohra Ait El Maâti de nieuwe coördinator van het Vlaams-Marokkaans culturenhuis Darna in Brussel. Deze organisatie wordt zowel gesteund door de Vlaamse gemeenschap als door Marokko.

Fatima-Zohra gaat als coördinator mee vorm geven aan ontmoeting, dialoog en culturele interactie tussen de Vlaamse en Marokkaanse gemeenschappen in Brussel en de rest van Vlaanderen. Volgens Darna is ze "een meertalige duizendpoot en een spin in het Brusselse socio-culturele web." Ze werkte in het verleden reeds samen met culturele instellingen zoals onder meer Bozar, Muntpunt en de Pianofabriek in Sint-Gillis. Ze is ook de oprichtster van het feministisch collectief Imazi Reine, schrijft Bruzz.

Lees ook: Marokkaanse toppers in inclusieve top 30 van Allyens

"Ze is ingebed in de brede Marokkaanse gemeenschap en bouwt van daaruit bruggen naar de andere gemeenschappen in Vlaanderen en Brussel", zegt Darna. Ait El Maâti gaat samenwerken met artistiek coördinator en zangeres Laïla Amezian, publiekswerker Naïma Bentayeb en communicatiemedewerker Iris Blomme.

"Met veel enthousiasme zal ik de dynamieken waarin mijn werk is ingebed aansluiten bij die van een cultuurhuis dat rijk is aan twee culturen die mijn werk het meest bekrachtigen", zegt Ait El Maâti. "Coördinator worden van het Vlaams-Marokkaans Culturenhuis is voor mij de vervulling van een lang gekoesterde ambitie en het begin van een nieuwe uitdaging."

Lees ook: Vlaams-Marokkaans Culturenhuis Daarkom sluit deuren in Brussel

Dirk De Clippeleir, voorzitter van de raad van bestuur van Darna, is blij met de aanwerving van Ait El Maâti en zegt dat dit een "jonge en zeer beloftevolle Brusselaar is. We willen op die manier een frisse wind laten waaien en Darna een nieuwe creatieve boost geven".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team