Zoeken

Marokkaanse jongeren gaan in realityserie "Poldermocro’s" op zoek naar roots

31 augustus 2022 - 19:40 - Cultuur

©

De Openbare Omroep BNNVARA zendt vanaf 13 september een nieuwe realityserie uit, waarin zes jongeren met Marokkaanse roots naar het geboorteland van hun ouders trekken, om er de confrontatie aan te gaan met hun dubbele identiteit. Het programma "Poldermocro’s" zal op NPO3 worden uitgezonden en wordt gepresenteerd door de Nederlands-Marokkaanse Sahil Amar Aïssa.

De Nederlands-Marokkaanse Aziz, Yasmine, Meryam, Yasmine, Tarik en Ayoub, gaan samen met presentator Sahil Amar Aïssa naar Marokko in een zoektocht naar hun identiteit. De makers van "Poldermocro’s" willen met de serie aantonen dat de dubbele nationaliteit voor veel jonge Marokkanen veel complexer is dan wordt gedacht.

Lees ook: Presentator Sahil Amar Aïssa: "Als Marokkaans-Nederlands kind ben je gemarginaliseerd"

Presentator Sahil Amar Aïssa legt uit dat je als Marokkaanse Nederlander geboren wordt met een gratis identiteitscrisis. "Op zoek gaan naar jezelf is ontzettend moeilijk op zo’n jonge leeftijd. Laat staan als iedereen in Nederland zo’n uitgesproken mening heeft over jouw cultuur en geloof. Daarom is het belangrijk om veilige en prikkelende ruimtes te creëren om over deze moeilijke onderwerpen te praten", aldus Sahil Amar Aïssa in tv.gids.

Lees ook: Mocro Maffia-makers brengen expose-serie "Sihame" uit

In de serie komen zes inspirerende verhalen naar voren, "met veel meningen, bezoeken aan diverse Marokkaanse tradities, ontmoetingen met locals en gesprekken over taboes". De zesdelige serie Poldermocro’s wordt vanaf dinsdag 13 september om 21:55 uur op NPO 3 uitgezonden.

Bladna.nl