Zoeken

Kamerlid Salima Belhaj wil Europese lijst trekken

14 mei 2023 - 22:30 - Wereld

©

Tweede Kamerlid Salima Belhaj heeft zich kandidaat gesteld voor het lijsttrekkerschap van haar partij, D66, voor de Europese verkiezingen van volgend jaar. Belhaj zit sinds begin 2016 in de Tweede Kamer en is daar woordvoerster defensie, wapenexport, integratie en discriminatie.

In een brief aan haar partijgenoten schrijft het 44-jarige Kamerlid van Marokkaanse afkomst vrijdag dat ze het "sterke sociaalliberale geluid" dat ze in de afgelopen vijftien jaar in Rotterdam en Den Haag heeft laten horen "nu luid en duidelijk in Europa wil laten doorklinken", meldt Nos Nieuws. In haar brief, die ze ook op Twitter deelde, schrijft ze dat de Russische inval in Oekraïne eveneens duidelijk heeft gemaakt dat de Europese waarden en onze vrijheden niet vanzelfsprekend zijn. "Sinds de Tweede Wereldoorlog was de noodzaak voor een Europa dat zijn inwoners beschermt nog nooit zo groot", aldus Belhaj.

Lees ook: Meryame Kitir is terug aan het werk in het parlement

Belhaj leidt sinds vorig jaar ook de parlementaire enquêtecommissie die het fraudebeleid van de overheid onderzoekt, een vervolg op de eerdere parlementaire onderzoeken naar de toeslagenaffaire met als doel "inzicht te krijgen in de wijze waarop de overheid fraude bestrijdt en daarbij tekort is geschoten in de dienstverlening aan en rechtsbescherming van burgers". Daarvoor zal ze zich de komende maanden "met alle energie" blijven inzetten. De Europese verkiezingen zijn volgend jaar juni.

Lees ook: Medewerkers Sihame El Kaouakibi alleen in Vlaams Parlement

"Met al mijn politieke ervaring ben ik klaar voor de Europese Unie. Om daar als doelgerichte verbinder aan de slag te gaan met de grote uitdagingen die er zijn voor ons allen en vooral voor de toekomstige generaties die hetzelfde recht op veiligheid en vrijheid hebben", aldus Belhaj ter afsluiting van haar brief.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team