Zoeken

Kaftanverhuur: nieuwe goudmijn in Marokko

15 juli 2023 - 10:32 - Marokko

©

Marokkaanse vrouwen kiezen er steeds vaker voor om hun traditionele outfits niet te kopen, maar te huren. Met name voor speciale gelegenheden zoals bruiloften, verlovingen of doopfeesten is het huren van kaftans in opmars. Is dit een rendabele business?

La Vie Éco deed onderzoek naar het fenomeen en merkt op dat het kopen of op maat maken van deze traditionele outfits uit de mode raakt. In plaats daarvan wenden veel vrouwen zich tot kaftan-verhuurbedrijven. De reden? Vrouwen willen niet hetzelfde outfit dragen op verschillende evenementen en deze winkels bieden een oplossing zonder dat er grote sommen geld nodig zijn voor aankoop of maatwerk.

Lees ook: Marokko vecht voor erkenning kaftan na claimen Algerije

Het blad constateert dat vrouwen in deze verhuurwinkels outfits vinden die aan hun smaak voldoen en tegen gereduceerde prijzen. Hierdoor kunnen ze gevarieerde outfits dragen, gedurfde stukken proberen, de mode volgen en tegelijkertijd besparen op het budget.

Lees ook: Marokkaanse kaftan en Turkse mode: een stijlvol huwelijk in Istanbul

Een kaftan huren is niet alleen populair bij de gasten. Volgens het blad geven zelfs bruiden de voorkeur aan het huren van hun outfits in plaats van ze op maat te laten maken. Ze gaan naar neggafa’s om een compleet pakket te krijgen, inclusief outfits, accessoires en sieraden. Dit heeft geleid tot een zeer winstgevende business voor ondernemers, aangedreven door een toenemende vraag, met jaarlijkse inkomsten tot 470.000 dirham. Na aftrek van kosten, overschrijdt de winst meestal de 240.000 dirham.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team