Zoeken

Eid ul-Adha in Marokko: schapen aan prijs van goud

21 juni 2023 - 19:00 - Marokko

©

Met nog maar een paar dagen te gaan voor Eid ul-Adha op 29 juni, is de prijs van schapen nog steeds hoog. Marokkanen zullen tussen de 1000 en 1500 dirham meer dan vorig jaar moeten betalen om een schaap te kopen.

Op traditionele markten en in souks, supermarkten en zelfs op de online verkoopplatforms voor schapen, is de prijs van schapenvlees een stuk hoger dan vorig jaar. Volgens Le Matin, die zondag de wekelijkse souk in Oulad Abbou in de provincie Berrechid bezocht, moeten Marokkaanse consumenten tussen de 1000 en 1500 dirham meer betalen om een offerdier te kopen.

Lees ook: Eid ul-Adha: schapen vetgemest met uitwerpselen van pluimvee

De handelaars rechtvaardigen de prijsstijging door de hoge prijzen van de producten die gebruikt worden om de dieren te voederen en vet te mesten. "Het is duidelijk dat de prijzen dit jaar zijn gestegen. Alles is duur, en vooral de voerprijzen zijn gestegen", legt een van hen uit. Hij voegt eraan toe dat consumenten, afgezien van de inflatie, "moeten kopen volgens hun budget. Er is voor elk wat wils".

Lees ook: Prijs schaap: zullen Marokkanen Eid ul-Adha vieren?

Bovendien geeft de meerderheid van de Marokkanen de voorkeur aan lokale schapen, die van betere kwaliteit worden geacht dan geïmporteerde schapen. Het kopen van lokale schapen is ook goed voor de nationale economie en de Marokkaanse fokkers, aldus een consument. "Hier vind je geen geïmporteerde schapen. Alles wat wordt aangeboden komt van lokale fokkers. Dit zijn rassen die we kennen en we kopen deze liever voor het Offerfeest", vertelt hij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team