Zoeken

CAF-commissie kreeg opdracht om "Marokko te kiezen voor Afrika Cup 2025"

13 februari 2023 - 21:00 - Sport

©

Hafid Derradji, Algerijnse sportcommentator van beIN Sports, is ervan overtuigd dat Marokko de organisatie van de Afrika Cup 2025 zal winnen. Hij is niet zo optimistisch voor zijn eigen land.

Volgens Hafid Derradji heeft Marokko meer kans om de Afrika Cup 2025 te organiseren dan Algerije, ondanks het feit dat Algerije de organisatie van het African Championship of Nations (CHAN 2023) heeft verzorgd.

"De 23 leden van de commissie die beslist over het gastland voor de Afrika Cup 2025, hebben opdracht gekregen om voor Marokko te stemmen in plaats van Algerije. Ik blijf geloven dat dit niet zal veranderen en dat Marokko op weg is naar de organisatie van de Afrika Cup 2025", aldus Derradji in een video op YouTube. Volgens hem zou de Afrikaanse voetbalbond (CAF) voor Algerije kunnen kiezen voor de organisatie van de Afrika Cup 2027.

Lees ook: Afrika Cup 2025: Marokko of Algerije?

Officieel heeft de Afrikaanse voetbalbond nog niet gekozen welk land de Afrika Cup 2025 zal organiseren. Dit moest oorspronkelijk op 10 februari gebeuren. "Om ontevredenheid in Algerije te vermijden, denk ik dat de CAF zal wachten tot de zomer om een beslissing te nemen. Dit uitstel wordt aangezet door het feit dat de Afrika Cup U17 in Algerije zal worden gehouden", analyseert de Algerijnse sportcommentator.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team