Zoeken

Jonge Frans-Marokkaanse ondernemer uit liefde voor Algerije

20 december 2023 - 11:00 - Marokko

©

Een jonge Frans-Marokkaanse ondernemer heeft publiekelijk zijn liefde voor Algerije uitgesproken en moedigt zijn Marokkaanse landgenoten aan om het land te bezoeken.

In een video op LinkedIn deelde Kassem Guassab, gevestigd in de regio Parijs en getrouwd met een Algerijnse vrouw, zijn ervaringen na een deelname aan "Sahara Connect", een seminar in de Algerijnse woestijnregio Djanet. Dit evenement combineerde kunstmatige intelligentie, persoonlijke ontwikkeling en ondernemerschap om Algerije op een unieke wijze te promoten.

Lees ook: Koning Mohammed VI stelt Algerijnse broeders "gerust" in toespraak (video)

Guassab sprak lovend over de Algerijnse gastvrijheid: "We worden ontvangen als koningen, beter dan in ons eigen land, zo graag willen ze ons laten zien hoeveel ze van ons houden." Hij was ook onder de indruk van de Algerijnse woestijn: "De woestijn is prachtig, de Toearegs zijn prachtig, de Algerijnen zijn buitengewoon," benadrukte hij, gekleed in een rood Marokkaans voetbalshirt en vergezeld door zijn vrouw.

De Frans-Marokkaanse ondernemer riep zijn Marokkaanse landgenoten op Algerije te bezoeken en de banden met hun "broeders" te versterken: "Ik nodig alle Marokkanen, mijn broeders, uit om Algerije te bezoeken, onze broeders te bezoeken. Kom allemaal. Eerlijk, we zijn een buitengewoon volk als we verenigd zijn," aldus Guassab.

Lees ook: Meerderheid Marokkanen voorstander opening Marokkaans-Algerijnse grens

Sofiane Lesage, een van de initiatiefnemers van het toeristische en technologische evenement "Sahara Connect", beschreef de ervaring als "momenten van broederschap tussen de Marokkaanse en Algerijnse volkeren." In zijn bericht op LinkedIn riep hij op tot het cultiveren van "sterke en duurzame banden." "In eenheid worden de mooiste verhalen geschreven," concludeerde de jonge Frans-Algerijn.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team