Zoeken

Politie Casablanca pakt Algerijns-Marokkaans koppel op voor reeks diefstallen

1 februari 2024 - 11:00 - Marokko

©

In Casablanca heeft de politie afgelopen weekend een Algerijnse man en zijn Marokkaanse vrouw gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij meerdere diefstallen uit auto’s.

De arrestaties werden verricht door de brigade van de gerechtelijke politie van het Anfa-district in Casablanca. De vrouw (28) werd op heterdaad betrapt tijdens een diefstal in een auto in het Anfa-district. Ze gebruikte een elektronisch apparaat dat voorkwam dat de eigenaar van de auto de deuren kon sluiten nadat hij de auto verlaten had.

Lees ook: Marokkaanse diplomate slachtoffer Algerijnse inbreker in Ivoorkust (video)

Intensieve onderzoeken op locatie leidden vervolgens tot de identificatie en arrestatie van de tweede verdachte, haar Algerijnse echtgenoot (48). Hij bleek verantwoordelijk te zijn voor meerdere autodiefstallen in de stad Mohammedia en andere wijken van Casablanca, gebruikmakend van dezelfde werkwijze, aldus politiebronnen.

Bij huiszoekingen in de woning van de verdachten werden meerdere apparaten die bij de diefstallen werden gebruikt, alsook een grote hoeveelheid sieraden en elektronische apparaten die de buit van hun criminele activiteiten vormden, in beslag genomen.

Lees ook: Gezochte Algerijn in Marrakech gearresteerd

Het koppel is in hechtenis genomen en overgedragen aan de gerechtelijke politie van het Anfa-district voor verder onderzoek onder toezicht van het bevoegde Openbaar Ministerie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team