Zoeken

Badr Hari knockout, kickboksgala geannuleerd door rellen (video)

20 maart 2022 - 12:26 - Sport

©

Het Glory 80-kickboksevenement in het Belgische Hasselt is zaterdagavond afgebroken, nadat het gevecht tussen Badr Hari en Arek Wrzosek hevige vechtpartijen ontketende in de tribune.

Het duel tussen Wrzosek en Hari was een rematch van een gevecht in september. Daarin domineerde Hari aanvankelijk, maar ging hij uiteindelijk knock-out. Zaterdagavond in Hasselt ging het duel lange tijd gelijk op, maar kort voor het einde van de tweede ronde ging Hari voor acht seconden neer na een knie van Wrzosek. Daardoor kwam de Pool op voorsprong.

Lees ook: Jamal Ben Saddik vertelt over trainen met ex-coach Badr Hari

Wrzosek werd in de Trixxo Arena in Hasselt gesteund door Poolse fans en door supporters van voetbalclub ADO Den Haag. De Poolse fans kregen het aan de stok met de ’Badr Army’ die ook in grote getale aanwezig was. Stoelen vlogen in het rond en mensen sloegen op de vlucht. De situatie was zo onveilig dat het gevecht werd stilgelegd en de rest van het programma geschrapt. Er werd ook een streep getrokken door de partij tussen Jamal Ben Saddik en de Nederlander Levi Rigters.

Lees ook: Badr Hari wil zijn oude glorie herwinnen

Kickboksorganisatie Glory veroordeelde het gedrag van de supporters bij het gevecht tussen Hari en Wrzosek. "We bieden onze verontschuldigingen aan tegenover de fans die het einde van het gevecht van Hari en Wrzosek en het hele gevecht tussen Jamal Ben Saddik en Levi Rigters niet hebben kunnen zien. We willen ook sorry zeggen tegen de vechters die zo hard getraind hebben, zonder in actie te komen. Vechtsport is een sport van respect en eerlijke competitie, in en buiten de ring", schrijft Glory in een verklaring.

Bladna.nl