Zoeken

België: herdenkingswedstrijd Ibrahim loopt uit de hand

21 oktober 2022 - 21:00 - Sport

©

De wedstrijd die maandag werd georganiseerd ter ere van de 19-jarige voetballer Ibrahim Barmou, die zaterdag tijdens een wedstrijd op het veld van de club Royal Excelsior Stéphanois uit Court-Saint-Étienne (België) een hartstilstand kreeg, is volledig uit de hand gelopen.

De dood van Ibrahim veroorzaakte grote consternatie bij zijn club en in de Belgische voetbalwereld. Om hem te eren werd een wedstrijd georganiseerd tussen zijn club en Drink Team Nil 2. Bij het begin van de wedstrijd namen de deelnemers een minuut stilte in acht in aanwezigheid van Ibrahim’s vrienden, die in groten getale waren komen opdagen voor de herdenkingswedstrijd.

Lees ook: Ibrahim sterft aan hartstilstand tijdens voetbalwedstrijd in België

Tijdens de wedstrijd ontstonden er spanningen nadat twee spelers van Ibrahims club en een andere van de tegenpartij uit het veld waren gestuurd. Na botsingen tussen de spelers werd de wedstrijd gestaakt. De weggestuurde speler van Drink Team Nil was alleen in zijn kleedkamer en werd toen aangevallen door de weggestuurde speler van de tegenpartij, die vergezeld was van een andere speler. Hij vluchtte naar de bar, maar werd opnieuw aangevallen door dezelfde speler.

De scheidsrechter, die aanwezig was op het moment van het incident, beschreef het verloop van de gebeurtenissen in detail in zijn wedstrijdverslag. De aanvallende speler zou dus sportieve sancties kunnen krijgen. De speler die werd aangevallen, daarentegen, moest dringend worden geopereerd aan een gebroken kaak. Hij zal drie tot vier maanden uitgeschakeld zijn en zal de volgende wedstrijden niet kunnen spelen.

Lees ook: RFC Luik brengt hulde aan Youssef Boujamaoui

Toen de politie werd gewaarschuwd door fans van de club, hadden de spelers de zaal al verlaten. Op dinsdag overhandigde het personeel van Drink Team Nil aan de politie videobeelden van de bar waarop een deel van de vechtpartij te zien is. De gewonde speler diende een klacht in.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team