Zoeken

Italiaanse politicus schiet Marokkaan dood

24 juli 2021 - 15:40 - Wereld

©

Een 39-jarige Marokkaan is afgelopen woensdag door een raadslid veiligheid in de gemeente Voghera doodgeschoten. Het slachtoffer werd op een plein in de stad vermoord na een woordenwisseling met de verdachte.

Massimo Adriatici, voormalig politieagent en actuele adviseur voor veiligheid in de noordelijke gemeente, werd in bewaring gesteld volgens het Italiaans dagblad La Repubblica.

De extreemrechtse partij Lega waartoe de dader behoort, stelt dat Adriatici per ongeluk een schot heeft gelost en dat hij "waarschijnlijk uit zelfverdediging handelde". Dat schreef partijleider Matteo Salvini kort na het incident op sociale media.

Lees ook: Dakloze Marokkaanse vrouwen dood aangetroffen in Italië

Adriatici zou de politie hebben gewaarschuwd over de aanwezigheid van een Marokkaanse man die voorbijgangers op het Meardi plein lastig viel. Het slachtoffer zou hem hebben gehoord en hebben aangevallen. In reactie zou de politicus naar zijn wapen hebben gegrepen. Het wapen zou toen per ongeluk zijn afgegaan.

"Wat in Voghera is gebeurd is een kwestie van zelfverdediging. Zonder deze raadslid, voormalig lid van de veiligheidstroepen, die niet aarzelde om in te grijpen en een jonge vrouw te verdedigen die werd lastiggevallen door een Marokkaan, zouden we nu waarschijnlijk hebben gesproken over geweld tegen een onschuldige jonge vrouw." verklaarde EP-lid Angelo Ciocca. "Uiteraard moet de dood van een persoon altijd worden vermeden, maar het ging om zelfverdediging. Ik hoop dat wat er is gebeurd niet zal worden uitgebuit voor politieke doeleinden."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team