Zoeken

Spanje: leraar veroordeeld voor racistische beledigingen tegen Marokkaan

19 juli 2021 - 17:40 - Wereld

©

Een leraar uit het Spaanse stadje Alcala de Henares is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 7 maanden en mag de komende zes jaar zijn beroep niet uitoefenen omdat hij een Marokkaan heeft mishandeld en racistisch heeft bejegend.

Uit een verslag van de rechtszitting is gebleken dat de veroordeelde een persoon van Marokkaanse afkomst in een bar "uitsluitend vanwege zijn vooroordelen en minachting voor mensen van Marokkaanse afkomst" heeft mishandeld en beledigd. Hoewel de officier van justitie een gevangenisstraf van 21 maanden tegen de man had geëist, zijn beide partijen overeengekomen dat de straf wordt teruggebracht tot 7 maanden, meldt de website Europa Press. Naast deze celstraf mag de veroordeelde de komende zes jaar zijn beroep niet uitoefenen en moet hij een schadevergoeding van 1100 euro aan het slachtoffer betalen.

Lees ook: KLM-medewerker: "Volle kist met Marokkanen terug naar Marokko, oprotten, oprotten!" (video)

Het incident waarvoor de man is veroordeeld vond plaats op 19 juni 2020 op het terras van de Tendry-bar in Alcalá de Henares. Toen het slachtoffer samen met een vriend plaats nam op het terras begon de Spaanse leraar hem te bedreigen. "Ik haat vreemden, ik vermoord ze, zij zijn verantwoordelijk voor wat er gebeurt", schreeuwde de Spanjaard terwijl hij het slachtoffer provocerende blikken toewierp. Vervolgens benaderde hij de Marokkaan en riep, "Ik ga je vermoorden, verdomde Moor, ga terug naar je land. Als je naar me blijft kijken, vermoord ik je".

Daarna begon de veroordeelde man het slachtoffer te slaan. In plaats van de aanval lijdzaam te ondergaan besloot de Marokkaan zichzelf te verdedigen. Omstanders haalden het slachtoffer en de dader uit elkaar. De Marokkaan maakte foto’s van de verdachte die hem na de fysieke confrontatie bleef bedreigen. "Denk eraan, ik vermoord je, ik ga je neerschieten".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team