Zoeken

Marokkaanse vrouw dood aangetroffen in snijmachine in Italië

5 augustus 2021 - 11:20 - Wereld

©

Een 41-jarige Marokkaanse vrouw werd enkele dagen geleden dood aangetroffen in Camposanto, een gemeente in de provincie Modena, in de regio Emilia Romagna in Italië. Ze kwam vast te zitten in een snijmachine op haar werk.

Laila El Harim, moeder van een meisje van 4 jaar, die al meer dan 20 jaar in Bastiglia woonde, een stadje op tien minuten van Camposanto, kwam vast te zitten in een snijmachine. Zij was net aangeworven door een bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie van verpakkingsmateriaal.

Lees ook: Jonge Marokkaan stikt in kledingcontainer in Malaga

Het parket van Modena heeft een rechtszaak geopend wegens doodslag en de machine werd in beslag genomen, meldt het dagblad Il Resto del Carlino. Er zullen ook controles worden uitgevoerd om de veiligheid van de werkplek te beoordelen.

De Italiaanse Arbeidsinspectie heeft ook een onderzoek ingesteld om de precieze omstandigheden van het incident vast te stellen. Uit de eerste resultaten van het onderzoek blijkt dat de snijmachine die door Laila El Harim werd gebruikt, uitgerust was met een dubbel mechanisch regelblok, die helaas enkel handmatig geactiveerd kan worden en niet automatisch, zo meldt Today.it.

Lees ook: Dakloze Marokkaanse vrouwen dood aangetroffen in Italië

Arbeidsinspecteurs van de gezondheidsdiensten in Modena hebben ook een onderzoek ingesteld naar de conformiteit van de snijmachine met de technische normen. Daarnaast zal de veiligheidsinformatie die aan werknemers wordt verschaft worden onderzocht door de Arbeidsinspectie. De dienst zal de resultaten van dit onderzoek rechtstreeks communiceren aan de Italiaanse minister van Arbeid, Andrea Orlando.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team