Zoeken

Marokkaan in levensgevaar na aanslag in Mallorca

26 juli 2021 - 19:40 - Wereld

©

Een 20-jarige Marokkaanse man is afgelopen woensdag met geweld aangevallen door een groep mensen in een bar in Cales de Mallorca. Hij vecht momenteel voor zijn leven in een ziekenhuis in Son Espases. De politie heeft de verdachten van de aanslag geïdentificeerd en is naar hen op zoek.

De aanval vond plaats in de avond. De verdachten vielen het slachtoffer van achteren aan in een bar en één van hen schopte de Marokkaanse man zo hard dat hij in elkaar zakte. Daarna sloegen de twee verdachten op de vlucht, vertellen bronnen die bij de zaak betrokken zijn.

De lokale politie van Manacor was samen met gezondheidswerkers snel op de plaats van de aanval, waar ze het slachtoffer bewusteloos op de grond vonden. Zij slaagden erin de jonge Marokkaan te reanimeren en brachten hem vervolgens in een ziekenwagen naar het ziekenhuis van Son Espases, waar hij met verschillende hoofdwonden op de spoedafdeling werd opgenomen. Zijn toestand verslechterde echter een paar uur later. Op dit moment bevindt hij zich tussen leven en dood.

De Spaanse politie heeft een onderzoek ingesteld om de daders van deze dodelijke aanslag te identificeren en te arresteren. In het kader van dat onderzoek hebben de agenten de bewakingscamera’s in de buurt van de bar en de verkeerscamera’s bekeken. Zij spraken ook met buurtbewoners, op zoek naar mogelijke getuigen die informatie kunnen verschaffen over de mishandeling en de verdachten.

Het aantal agressie- en gewelddaden onder jongeren is sinds de opheffing van de avondklok toegenomen in de stad. Vóór het geval van de Marokkaan in Cales de Mallorca, werd een Nederlandse toerist in de Platja de Palma door acht personen wreed mishandeld. Hij werd in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis van Son Espases, waar hij enkele dagen later overleed.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team