Zoeken

Israëlische droneproductie in Marokko binnenkort van start

17 april 2024 - 09:00 - Marokko

©

Marokko en Israël breiden hun militaire samenwerking verder uit. De Israëlische dronefabrikant BlueBird Aero Systems, een dochteronderneming van Israel Aerospace Industries (IAI), gaat binnenkort een fabriek in Marokko openen voor de productie van drones.

BlueBird zal "in de nabije toekomst" zijn activiteiten in Marokko opstarten, zo heeft CEO Ronen Nadir aan Zona Militar laten weten. Sinds de normalisatie van hun relaties in 2020, in het kader van de Abraham-akkoorden onder auspiciën van de Verenigde Staten, hebben Marokko en Israël hun militaire samenwerking aanzienlijk versterkt.

Lees ook: Marokko en Israël gaan zelfmoorddrones produceren

Marokko heeft na de hervatting van de betrekkingen al verschillende defensiesystemen en drones bij Israël gekocht. En zelfs vóór de Abraham-akkoorden onderhielden de twee landen al "bijzondere defensiebetrekkingen" in het geheim.

Lees ook: Israëlische Barak MX: Marokko investeert 500 miljoen dollar

In februari 2023 ondertekende Marokko een contract van 500 miljoen dollar met Israël voor de aanschaf van het lucht- en antiraketverdedigingssysteem Barak MX, geproduceerd door Israel Aerospace Industries (IAI). Twee jaar eerder, in 2021, had het koninkrijk al het antidronesysteem Skylock Dome van Israël gekocht. Onlangs werd ook de SpyX-drone aangeschaft.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team