Zoeken

Israëlische basketballer sluit zich aan bij Marokkaanse club

15 januari 2022 - 21:40 - Sport

©

De Israëlische basketballer Mohamed Abu Arisha heeft zich aangesloten bij de Association Michlifen Ifrane (AMI) en zal in de toekomst in de Marokkaanse basketbalcompetitie spelen. Dit is de eerste keer dat dit gebeurt.

De Israëlische beroepsbasketbalspeler zal in de toekomst spelen voor de basketbalclub Association Michlifen Ifrane (AMI), die uitkomt in de Marokkaanse elite-competitie. Mohamed Abu Arisha "schreef onlangs geschiedenis door de eerste Israëliër te worden die door een Arabische ploeg werd gecontracteerd", meldt Israel Hayom. De 24-jarige tekende een eenjarig contract bij AMI Basket in de Excellence Division en is reeds twee maanden in Ifrane.

Lees ook: Tennisser Elliot Benchetrit kiest voor Marokko en zegt waarom

Geboren in Hadera, centraal Israël, speelde Mohamed Abu Arisha basketbal voor Hapoel Beersheba in de Israëlische Premier League en werd opgeleid aan de Wingate Basketball Academy in Israël. In 2020 kreeg hij een beurs voor Kentucky Wesleyan College, waar hij speelde voor het Kentucky Wesleyan Panthers-team.

Lees ook: Yaniv Edery, eerste Marokkaanse speler van Joodse afkomst?

De Israëlische basketbalbond beschouwt Mohamed Abu Arisha als "een van de meest veelbelovende spelers" in het Professional Excellence Circuit. In 2015 nam hij deel aan een prestigieus basketbalkamp in de Verenigde Staten, waar alleen de 100 meest veelbelovende jonge spelers van de wereld worden toegelaten. Tot nu toe heeft hij een gemiddelde van 19,8 punten, 6,2 rebounds en 4,3 assists per wedstrijd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team