Zoeken

Mohamed Amine Bouchenna, 16 en al profvoetballer in Frankrijk

12 maart 2023 - 14:00 - Sport

©

De Frans-Marokkaanse Mohamed Amine Bouchenna is pas 16 jaar en al profvoetballer. Hij verleidt met zijn talent tijdens de Gambardella Cup, het Franse voetbaltoernooi tussen de jeugdelftallen van Franse voetbalclubs en ook in het Franse team gooit hij grote ogen.

Mohamed Amine is geboren op 15 juni 2006 in Beaumont sur Oise, uit ouders afkomstig uit Marokko. Hij debuteerde in 2013 bij de voetbalschool US Méru en ging daarna naar FC Chambly (2015/2016) in de regio Hauts de France. De jonge Franse Marokkaan vervolgde zijn carrière in de Mediterrane Liga bij de club Istres Rassuen van 2016 tot 2018. In 2019 sloot hij zich aan bij de Pôle Espoirs in Aix en Provence. Op dat moment maakte hij ook deel uit van FC Istres. Hij liet zich bij de club gelden door als topscorer van zijn groep te eindigen in de categorieën U14 en U15. In de zomer van 2021 brak een nieuwe fase aan in zijn jonge carrière. Hij kwam op 15-jarige leeftijd terecht in het opleidingscentrum van Clermont Foot 63, waar hij zijn opleiding voortzette.

Bouchenna blinkt uit in professionalisme en maakt indruk met zijn voetbalkwaliteiten. "In zijn eerste jaar heeft hij veel speeltijd en vertrouwen gekregen", zegt Sébastien Mazeyrat, directeur van het opleidingscentrum van Clermont Foot, aan de krant La Montagne. In het tweede seizoen bij Clermont Foot ontdekte Mohamed Amine "de wereld van de senioren en speelde hij een paar wedstrijden met het N3 team. Hij wist alleen te scoren in een vriendschappelijke wedstrijd".

De Frans-Marokkaanse spits tekende op amper 16 jaar en 5 maanden zijn eerste profcontract bij Clermont FC, dat loopt tot 2025, en werd daarmee de jongste speler die professioneel tekende in de geschiedenis van de club. Mohamed Amine en zijn teamgenoten bereikten de laatste 16 van de Gambardella Cup. Een nooit eerder bereikte prestatie. Zondag speelt de club om 15 uur een kwartfinale in Carquefou. "We willen de club teruggeven wat het ons met deze bekerloop heeft gegeven", aldus Bouchenna.

Dankzij zijn schitterende prestaties werd hij opgeroepen voor het Franse team. Hij scoorde drie doelpunten tijdens zijn eerste selectie bij het Franse U16 team vorig seizoen. Het was een verrijkende ervaring voor Mohamed. "De spelers namen me onder hun vleugels. Ik ben blij dat ik op dit niveau kan spelen. Bij de senioren, dat is sterker. Het is nu een doel om met het N3-team een doelpunt te maken in het kampioenschap", zegt Mohamed Amine Bouchenna tevreden. "Hij speelt nu bij de jonkies, maar binnenkort zal hij bij de reserves spelen", vult Sébastien Mazeyrat aan. Bij het Franse U17-team scoorde hij een doelpunt en gaf hij vier assists. Hij zal ook met Les Bleus deelnemen aan het Euro U17 in Hongarije, van 17 mei tot 2 juni.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team