Zoeken

Marokko wil geavanceerd Israëlisch wapensysteem aanschaffen

2 april 2022 - 09:00 - Marokko

©

In de marge van de topconferentie in de Israëlische Negev-woestijn heeft Marokko opnieuw uiting gegeven aan zijn interesse voor de aankoop van Israëlische defensieve wapensystemen om zijn defensie te versterken.

Volgens Israëlische bronnen hebben "de Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein en Marokko, aan Israël defensieve wapensystemen gevraagd. De Verenigde Arabische Emiraten en Bahrein noemden de Iron Dome, het Green Pine radarsysteem en het Arrow ballistisch raketafweersysteem. De verzoeken zijn niet nieuw en werden reeds via verschillende kanalen aan Israël doorgegeven," meldt Globes Israel.

Lees ook: Israël gaat Marokko Barak MX luchtverdedigingssysteem leveren

Marokko geeft dit verzoek ook geformuleerd tijdens het bezoek van de Israëlische minister Benny Gantz van Defensie aan Rabat afgelopen november. Israël gaf Marokko toen carte blanche om geavanceerde en gesofisticeerde militaire systemen aan te schaffen, met inbegrip van onbemande vliegtuigen en een geavanceerd luchtverdedigingssysteem, meldt de Israëlische website N12.

Lees ook: Marokko bestelt Israëlische "kamikazedrones"

Tijdens dat bezoek hebben de Israëlische minister van Defensie Benny Gantz en zijn Marokkaanse tegenhanger Abdellatif Loudiyi een intentieverklaring ondertekend om samen te werken op het vlak van defensie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team