Zoeken

Israëlische politiechef in Marokko voor officieel bezoek

2 augustus 2022 - 10:40 - Marokko

©

Commissaris Yaakov Shabtai, hoofd van de Israëlische politie, vloog op maandag 1 augustus naar Marokko voor een officieel vijfdaags bezoek.

Op de agenda van het officiële bezoek staan ontmoetingen met hoge ambtenaren van de Marokkaanse politie en het Marokkaanse ministerie van Nationale Veiligheid, alsook een bezoek aan een aantal politie- en veiligheidsinfrastructuren. Daarnaast wordt een krans gelegd bij het mausoleum in Rabat, de begraafplaats van Marokkaanse koningen en sultans en is er ook een ontmoeting met leden van de Joodse gemeenschap en haar instellingen, meldt i24News.

Lees ook: Nasser Bourita in Israël uitgenodigd

Er staan tevens besprekingen gepland tussen de delegatie van de Israëlische politiechef, waaronder het hoofd van de inlichtingendienst en het hoofd van de Israëlische eenheid voor buitenlandse betrekkingen, en Marokkaanse ambtenaren. Tijdens de bijeenkomsten zullen de operationele samenwerking en de samenwerking op het vlak van inlichtingen en onderzoek besproken worden. Het uiteindelijke doel is de versterking van de betrekkingen tussen de politiediensten van beide landen.

Lees ook: "Koning van Marokko gaf opdracht om banden met Israël aan te halen"

Sinds de normalisering van hun diplomatieke betrekkingen werken Marokko en Israël aan de intensivering van hun militaire samenwerking. Op 18 juli kwam Aviv Kochavi, de stafchef van het Israëlische leger, naar Rabat voor een historisch bezoek, waarbij de twee landen een eerste evaluatie maakten van hun samenwerking.

Bladna.nl