Zoeken

Israël opent handelsmissie in Marokko

8 september 2022 - 22:00 - Marokko

©

Orna Barbivai, de Israëlische minister van Economie en Industrie, heeft dinsdag aangekondigd dat Israël in 2023 een handelsmissie wil openen in Marokko.

De economische samenwerking tussen Israël en Marokko wordt steeds intensiever. De Hebreeuwse staat is daarom van plan volgend jaar een handelsmissie te openen in het koninkrijk. "De band met Marokko lijkt de gewoonste zaak van de wereld. Er is een wederzijdse bereidheid om efficiënte economische processen te bevorderen", aldus de Israëlische minister van Economie.

Lees ook: Israël wil investeringen in Marokko bevorderen

Orna Barbivai kondigde het besluit tot de opening van de handelsmissie aan tijdens een persconferentie die werd bijgewoond door het hoofd van het Marokkaanse verbindingsbureau in Tel Aviv, Abderrahim Beyyoud. Laatstgenoemde benadrukte tijdens het evenement ook het sterke potentieel van Marokko.

Lees ook: Israël streeft naar integratie Marokkaanse werknemers in diverse sectoren

Sinds hun toenadering aan het eind van 2020, werken Marokko en Israël aan het versterken van hun handelsbetrekkingen. Verschillende acties werden inmiddels ondernomen om dat te kunnen realiseren. Daartoe behoren onder meer de lancering van rechtstreekse vluchten tussen Casablanca en Tel Aviv, de organisatie in Casablanca van het forum Marokko-Israël Connect to Innovate en de ondertekening van een strategische partnerschapsovereenkomst tussen de Algemene Confederatie van Marokkaanse Ondernemingen (CGEM), de Israëlische werkgeversorganisatie en de Israelische Werkgevers- en Bedrijfsorganisaties (IEBO).

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team