Zoeken

David Govrin nu officieel Israëlisch ambassadeur in Marokko

11 oktober 2021 - 15:00 - Marokko

©

David Govrin, de tijdelijk zaakgelastigde in Marokko, is door het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken benoemd tot Israëlisch ambassadeur in Marokko. De Hebreeuwse Staat heeft bijgevolg zijn verbindingsbureau omgevormd tot een ambassade, zoals eerder al werd aangekondigd tijdens het bezoek van het hoofd van de Israëlische diplomatie, Yair Lapir, aan Rabat.

Het benoemingscomité van het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft op zondag 10 oktober, het hoofd van het Israëlische verbindingsbureau benoemd tot permanente ambassadeur van het land in Marokko, meldt The Times of Israel. Govrin kondigde het nieuws zelf aan op zijn Twitter-pagina. "Ik ben vereerd om het nieuws over mijn benoeming tot officieel ambassadeur van de Staat Israël in Marokko te delen met mijn followers en vrienden over de hele wereld," schreef de bewindsman.

Lees ook: David Govrin: "Betrekkingen Marokko en Israël zullen geleidelijk evolueren"

Tijdens het bezoek van de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Yair Lapid aan Rabat, bereikten Marokko en Israël een overeenkomst om de verbindingskantoren van beide landen om te vormen tot ambassades. "Allereerst wil ik Koning Mohammed VI en minister van Buitenlandse Zaken Nasser Bourita bedanken voor de hartelijke ontvangst die wij kregen. Na ons bezoek aan Marokko hebben wij samen met het Marokkaanse ministerie van Buitenlandse Zaken besloten om de diplomatieke betrekkingen met het koninkrijk te intensifiëren en de twee verbindingskantoren binnen de twee maanden om te vormen tot ambassades," zei het hoofd van de Israëlische diplomatie op een persconferentie in Casablanca.

Lees ook: Marokko-Israël: eerste contact tussen Nasser Bourita en David Govrin

Hij kondigde toen ook aan dat zijn Marokkaanse ambtgenoot Nasser Bourita in oktober of begin november een bezoek aan Israël gaat brengen om de Marokkaanse ambassade in Tel Aviv te openen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team