Zoeken

Israël bouwt zeeviskwekerij in Tanger

14 februari 2023 - 23:00 - Economie

©

Het Nationaal Agentschap voor de ontwikkeling van de aquacultuur (ANDA) is van plan een zeeviskwekerij op te zetten in de regio Tanger. Het agentschap heeft hiervoor een overeenkomst getekend met het Israëlisch bedrijf Agrigo.

De overeenkomst voor de zeeviskwekerij werd getekend tijdens de internationale beurs Halieutis, die moet zorgen voor een nieuwe dynamiek in de visserijsector en op 4 en 5 februari in Agadir plaatsvond. Het project wordt opgezet in samenwerking met het Israëlische bedrijf Agrigo en heeft een prijskaartje van 10 miljoen euro. De bouw van de viskwekerij zal in april volgend jaar van start gaan, meldt Agence Ecofin.

Lees ook: Marokko en EU evalueren visserijovereenkomst

"Het merendeel van de kwekerijen die Marokko tot nu toe heeft liggen dicht bij de kust en zijn met name kwekerijen voor schelpdieren en niet voor vis", zegt Houcine Nibani, hoofd van de Noord-Afrikaanse regio van het Conservation Coach Network (CCNet). Marokko beschikt wel over een enorm potentieel aan natuurlijke gebieden die faciliteiten kunnen huisvesten en aan mankracht.

Lees ook: Russische schepen mogen in Marokkaanse wateren vissen

De installatie van de viskwekerij maakt deel uit van de maatregelen die de regering heeft genomen om "de druk op de visbestanden te verminderen". Marokko heeft 60 actieve kwekerijen die werk bieden aan ongeveer 600 mensen. Volgens gegevens van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO), "bedraagt de visserijproductie ongeveer 1,4 miljoen ton per jaar, terwijl de mariene aquacultuur slechts 1300 ton bedraagt".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team