Zoeken

Israëlische bedrijf NewMed Energy zoekt gas in Marokko

11 december 2022 - 15:00 - Economie

©

NewMed Energy, een Israëlisch bedrijf, kondigde dinsdag de ondertekening aan van een memorandum van overeenstemming met Marokko voor de exploratie en productie van offshore aardgas bij Boujdour, aan de zuidelijke Atlantische kust.

Samen met het Marokkaanse bedrijf Adarco en het ministerie van Energie en Mijnbouw werd een document ondertekend dat betrekking heeft op een gasveld van 33.812 vierkante kilometer, meldt Reuters.

Lees ook: Marokko wordt volgende globale energiehub

NewMed Energy en Adarco Energy zullen elk 37,5% van de offshore Boujdour Atlantique-vergunning in handen hebben, terwijl het Nationaal Agentschap voor Koolwaterstoffen en Mijnen (ONHYM) de resterende 25% zal behouden, aldus dezelfde bron.

Zodra de Marokkaanse ministeries van Energie en Financiën en de algemene vergadering van NewMed Energy hun goedkeuring hebben gegeven, kan de overeenkomst van start gaan.

Lees ook: Hernieuwbare energie: Israël wil Marokkaanse markt veroveren

"Wij zien al lange tijd een enorm potentieel in Marokko voor samenwerking op het gebied van aardgas en duurzame energie", aldus Yossi Abu, CEO van NewMed. De feitelijke verkenning van de locatie staat over twee en een half jaar gepland.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team