Zoeken

Nador wordt cluster voor recycling textielproducten

4 februari 2023 - 09:00 - Economie

©

Wordt de regio Nador het mekka van de textielrecycling in Marokko? Vier jaar na de start van een baanbrekende afdeling voor de recycling van textielafval tot herbruikbare vezels, maakt het industriepark van Selouane zich op om een tweede speler te verwelkomen die gespecialiseerd is in deze niche die wereldwijd terrein wint.

Het betreft het bedrijf Binase Recycling, dat ongeveer 50 miljoen dirham wil investeren in een nieuwe afdeling die zal worden gevestigd op een terrein van bijna 10.000 m². Dit project zal werkgelegenheid bieden aan honderden werknemers, voornamelijk uit de Oriëntaalse regio, één van de meest door werkloosheid getroffen gebieden in Marokko, schrijft Challenge.

Lees ook: Franse Faurecia creëert 1400 nieuwe banen in Marokko

De Marokkaanse cluster voor de recycling van textielafval wordt geleidelijk opgericht naar aanleiding van de studie over deze markt die werd uitgevoerd en gefinancierd door de UNIDO (Organisatie van de Verenigde Naties voor industriële ontwikkeling) en de IFC (Internationale Financieringsmaatschappij), die in 2022 verschillende mogelijkheden heeft vastgesteld om de 83.200 ton textielafval die jaarlijks door de Marokkaanse textielindustrie wordt gegenereerd, in goud om te zetten.

Lees ook: Smurfit Kappa bouwt fabriek in Marokko

De omvang van de textielafval zal naar verwachting in de loop der jaren toenemen, met name tegen 2035, wanneer de Marokkaanse export volgens AMITH het niveau van 60 miljard dirham zal bereiken. Met partners als UNIDO en IFC werkt Marokko aan het leggen van de basis voor een ecosysteem voor textielrecycling, het vergroenen van deze strategische sector en het creëren van nieuwe markten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team