Zoeken

Succesvolle isolatie Deltavariant-clusters in Casablanca en Kenitra

9 juli 2021 - 16:20 - Marokko

©

Een speciaal team van de ministeries van Binnenlandse Zaken en Volksgezondheid heeft een succes geboekt in de strijd tegen de Deltavariant van het coronavirus in Marokko. Ze zijn erin geslaagd om de clusters van de nieuwe mutatie van het virus in Casablanca en Kenitra in kaart te brengen en van de buitenwereld te isoleren. Specialisten van het ministerie van Binnenlandse Zaken dringen er echter op aan dat de gezondheidsmaatregelen, ondanks deze geslaagde operatie, niet mogen worden versoepeld.

De voorzitter van het Nationale Vakbondscollege van Particuliere Medische Specialisten (CSNMSP) en tevens lid van het Wetenschappelijk Comité voor Vaccinatie, Moulay Said Afif, heeft aan persbureau MAP gemeld dat de succesvolle isolatie van de besmettingshaarden van de Deltavariant tot stand is gekomen door een gecoördineerde operatie van een team van specialisten van de ministeries van Volksgezondheid en Binnenlandse Zaken.

Lees ook: Zorgwekkende ontwikkeling Deltavariant in Marokko

Ook verklaarde Afif dat de Sinopharm- en AstraZeneca-vaccins die in het koninkrijk worden gebruikt ook bescherming bieden tegen de nieuwe varianten van het coronavirus. Volgens de voorzitter van het CSNMSP is het echter cruciaal dat de landelijke vaccinatiecampagne wordt versneld en dat Marokkanen zich aan de gezondheidsregels blijven houden om de verspreiding van het virus in Marokko onder controle te krijgen.

Daarnaast prees Afif de doortastende aanpak van Koning Mohammed VI waardoor er een succesvolle vaccinatiecampagne is opgezet die ervoor gezorgd heeft dat het aantal sterfgevallen onder ouderen en chronisch zieken in Marokko beperkt is gebleven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team