Zoeken

Wie is Ismail Elfath, Marokkaanse Amerikaanse WK-scheidsrechter

26 november 2022 - 07:00 - Sport

©

Ismail Elfath heeft op donderdag 24 november de eerste wedstrijd van Portugal tegen Ghana (3-2) op het WK-2022 in Qatar gefloten. Wie is deze Amerikaanse scheidsrechter met Marokkaanse roots?

Ismail Elfath is de enige Amerikaanse scheidsrechter die naar Qatar is gekomen om WK-wedstrijden te arbitreren. Hij maakte een bijzondere indruk in de wedstrijd Portugal-Ghana. Hij gaf een strafschop aan Cristiano Ronaldo, die deze omzette in een doelpunt. De Portugees ging het strafschopgebied binnen waar een licht contact met Mohammed Salisu plaatsvond.

Lees ook: Achraf Hakimi is beste rechtsback ter wereld

Ismail Elfath werd geboren in Casablanca en verhuisde op 18-jarige leeftijd naar de Verenigde Staten. Hij begon zijn carrière als vierde scheidsrechter in 2011 en debuteerde een jaar later als hoofdscheidsrechter in de MLS (North American Professional Football League). Vier jaar later werd hij officieel FIFA-scheidsrechter.

Lees ook: Rode duivels willen talent tonen tegen Marokko na moeilijke eerste wedstrijd

Zijn carrière kwam van de grond. Zijn werk was succesvol en hij werd gekozen voor internationale wedstrijden zoals de Club World Cup, de CONCACAF Cup, de Afrika Cup, enz. Ismail Elfath is tevens twee keer uitgeroepen tot MLS Scheidsrechter van het jaar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team