Afrika Cup U17/Marokko-Algerije: Algerijnen beschuldigen scheidsrechter

11 mei 2023 - 17:49 - Sport

©

Algerije leed dinsdag een nederlaag tegen Marokko (0-3) in de kwartfinales van de Afrika Cup U17. De Algerijnse pers kan de thuisnederlaag moeilijk verkroppen en uit kritiek op de arbitrage.

Gedurende de eerste helft van de wedstrijd stonden de jonge Fennecs onder druk van de Atlaswelpen, die met een eerste doelpunt een voorsprong hadden. De Algerijnse spelers misten een kans op de gelijkmaker vanwege een niet gefloten penalty, meent Fennec Football. Daarnaast meldt het medium dat een Algerijnse speler hard werd geraakt in een gevaarlijke actie in het Marokkaanse strafschopgebied, waarop de scheidsrechter niet reageerde.

Ook in de tweede helft liet de Libische scheidsrechter na om een overtreding op een Algerijnse speler te fluiten, die een harde tackle te verduren kreeg in de actie die leidde tot het tweede doelpunt van Marokko, aldus dezelfde bron. De jonge Atlas Leeuwen maakten vervolgens in de slotfase een derde doelpunt, waardoor Algerije werd uitgeschakeld en Marokko zich plaatste voor de halve finales van de Afrika Cup U17.