Zoeken

Iran leidt Algerijnse hackers op om cyberaanvallen op Marokko uit te voeren

27 november 2021 - 12:00 - Wereld

©

De website van de Marokkaanse werkgeversorganisatie CGEM, werd maandag aangevallen door Algerijnse hackers die naar verluidt door Iran werden opgeleid. Op de gehackte site stond de Algerijnse vlag enige tijd op de homepage, vergezeld van een dreigende boodschap.

Op de homepage van de website van CGEM was na de hack de Algerijnse vlag te zien, gevolgd door de boodschap « No peace between systems » (Geen vrede tussen systemen). De hack zou het werk zijn van de Iraanse veiligheidsdiensten, zeggen deskundigen aan het dagblad Assabah. Ze preciseren dat een groep Algerijnen onlangs een opleiding heeft gekregen van een team van de Iraanse veiligheidsdiensten, om Marokkaanse sites te hacken.

Lees ook: Website Marokkaans ondernemersverbond gehackt door Algerijnen

Het is niet de eerste keer dat Iran zoiets onderneemt. Volgens deskundigen heeft het in Teheran gevestigde bedrijf "Hexane Spirline" verschillende malen geprobeerd Marokkaanse sites en accounts op sociale netwerken te hacken. De cyberaanvallen zijn toegenomen in de maanden juni, september en oktober, aldus dezelfde bron.

Lees ook: Iraanse hackers richten zich op Marokko

Tegenover de superioriteit van Marokko op het gebied van computersystemen, heeft een Algerijnse ambtenaar onlangs de Algerijnse veiligheidsdiensten verzocht groepen hackers te financieren om officiële Marokkaanse websites te hacken en zo toegang te krijgen tot informatie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team