Zoeken

Informant: "Marokkaanse bende gaf opdracht voor moord op misdaadblogger Kok"

17 maart 2022 - 19:00 - Wereld

©

In de rechtszaak tegen de Schot Christopher Hughes, die terechtstaat voor het medeplegen van de liquidatie van Martin Kok op 8 december 2016 in Naarden, heeft een informant van de Schotse politie uiterst belastende informatie gegeven. Hughes zou hem eerder hebben ingelicht over het verloop en over zijn rol bij de executie.

Het proces tegen Hughes is op dit moment bezig. Kok zou zijn vermoord omwille van de informatie over topcriminelen op zijn blog Vlinderscrime. Christopher Hughes zou de details van de executie, elf maanden na de feiten, in een flat in Antwerpen aan de getuige hebben verteld. De informant is ervan overtuigd dat de Schotse crimineel wist dat er iets stond te gebeuren. "Ik kan me een opmerking herinneren dat Kok geserveerd moest worden aan de Marokkanen", zegt hij, geciteerd door De Telegraaf.

Lees ook: Ridouan Taghi: "Liever dood dan namen noemen"

De getuige vertelt verder dat Hughes op de avond van 8 december 2016 samen met Kok in een Larense uitgaansgelegenheid was. Hij betaalde die avond voor de rekening van de misdaadblogger en zou hem daarna cocaïne hebben gegeven. De getuige vertelt ook dat de Schot van zijn opdrachtgever te horen kreeg dat hij bij het verlaten van de club even stil moest blijven staan. Hughes aaide daarom even een kat toen Kok naar zijn auto liep waar hij werd neergeschoten.

Lees ook: "Huurmoordenaar van Ridouane Taghi" opgepakt in Brazilië

Hughes zou ook van een misdaadbaas te horen hebben gekregen dat de heer Kok werd neergeschoten te midden van een regeling met Marokkaanse gangsters die bekend staan als ’The Roccies’. Deze Marokkaanse bende wordt gelinkt aan Ridouan Taghi. Hughes zou door hen zijn ingezet om Kok in de val te lokken, hij zou na de liquidatie rustig weg zijn gestapt, alsof er niets aan de hand was. Maar volgens de openbaar aanklager zou hij nog wel gekeken hebben of Kok wel echt dood was.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team