Zoeken

Amsterdam: 30 jaar cel geëist voor liquidatie Rachid Kotar in bijzijn kind

23 juni 2022 - 09:00 - Wereld

©

In de rechtbank in Amsterdam eiste het Openbaar Ministerie dinsdag celstraffen tot 30 jaar tegen de drie verdachten van de moord op Rachid Kotar, op 12 december 2019 voor de sportschool Health City in Amstelveen. Het Openbaar Ministerie noemde de aanslag een "brute, afschuwelijke en onmenselijke liquidatie".

De 39-jarige Rachid Kotar werd op donderdag 12 december 2019 in de namiddag geliquideerd op de parkeerplaats van de luxe sportschool Health City aan de Escapade in Amstelveen. Hij kwam net met zijn vijfjarige zoontje van de zwemles toen de liquidatie plaatsvond. Het jongetje zat op de achterbank van de auto, en bleef ongedeerd, schrijft NOS.

Lees ook: Zware celstraf voor besturen vluchtauto liquidatie Rachid Kotar in Amstelveen

Justitie spreekt van een minutieus voorbereide en uitgevoerde liquidatie ‘waarbij in het bijzonder de aanwezigheid van de kleine jongen de moord zo afschuwelijk maakt’, en beschouwt de verdachten Jonathan C. (27) en Jurviën M. (21) als de schutters. Het Openbaar Ministerie beschuldigt hen ook van poging tot moord op de kleine jongen en eist een celstraf van 30 jaar.

In de rechtszaal werden camerabeelden vertoond, waarop te zien is hoe het slachtoffer net voor de liquidatie met zijn zoontje naar zijn auto liep. Wanneer hij zijn kind op de achterbank liet plaatsnemen, werd hij van achteren benaderd door twee mannen die van dichtbij het vuur op hem openden. Ze bleven op hem schieten terwijl hij al op de grond lag en één van de schutters sloeg hem ook hard met een vuurwapen op zijn hoofd.

Lees ook: Serdar Ay stierf slachtoffer vergismoord in Amsterdam, doelwit was Marokkaan

Kotar is zelf ook geen onbekende van de politie, hij wordt gerekend tot de groepering van Amsterdammer Karim B., alias ‘Taxi’, die volgens de opsporingsdiensten op voet van oorlog stond met de groep rond de Ridouan Taghi.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team