Zoeken

"Huurmoordenaar van Ridouane Taghi" opgepakt in Brazilië

9 juli 2021 - 15:00 - Wereld

©

De Landelijke Eenheid van de Nederlandse politie heeft de arrestatie bevestigd van de voortvluchtige Nederlandse crimineel Gerel Palm in Brazilië. De 38-jarige crimineel werd in Nederland bij verstek veroordeeld voor twee moordpogingen. Hij wist in 2017 te ontsnappen uit een Surinaamse cel en wordt door justitie ook in verband gebracht met de organisatie van Ridouan Taghi.

Gerel Palm werd internationaal gezocht voor poging tot moord en internationale drugshandel. Hij is begin 2017 in Suriname opgepakt, maar kon elf dagen later ontsnappen uit de gevangenis van Paramaribo. Justitie loofde een beloning uit van 30.000 euro uit voor de tip die zou leiden naar zijn verblijfplaats. Eind januari van dit jaar werd Palm in Nederland bij verstek veroordeeld tot twintig jaar cel voor een dubbele moordpoging bij Noordeloos in 2016.

Het Nieuwsblad schrijft dat Palm ook verdachte is in de liquidatiezaak van spyshopmedewerker Ronald Bakker. Justitie in Nederland denkt dat hij deze liquidatie uitvoerde in opdracht van topcriminelen Ridouan Taghi en Saïd Razzouki. Beiden staan momenteel terecht in het Marengo-proces.

Volgens Braziliaanse en Surinaamse media werd Gerel Palm gearresteerd in een appartement in Barra da Tijuca, een voorstad van Rio de Janeiro. De Braziliaanse krant Globo schrijft dat Palm in de gevangenis in Rio op zijn uitlevering aan Nederland wacht en dat kan, afhankelijk van zijn bereidheid om mee te werken aan zijn terugkeer naar Nederland, enkele maanden duren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team