Zoeken

Forse celstraf in hoger beroep voor vergismoord op Hakim Changachi

22 april 2022 - 11:00 - Wereld

©

Het gerechtshof in Arnhem heeft Ferrel T. in hoger beroep veroordeeld tot 21 jaar gevangenisstraf voor de vergismoord op Hakim Changachi, op 12 januari 2017 in Utrecht. Uit ontsleutelde PGP-berichten bleek dat een flatgenoot van Changachi het beoogde doelwit van de liquidatie was.

De verdachten in het Eris-onderzoek werden begin 2019 door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot celstraffen van 26 jaar, voor de zogenoemde Utrechtse vergismoord op Hakim Changachi en voor een poging tot moord op een andere persoon, twee dagen later, schrijft De Telegraaf.

Lees ook: Nederland: 26 jaar geëist voor vergismoord Hakim Changachi

De straf valt lager uit omdat de zaak in hoger beroep te lang heeft geduurd. Het hof rekent het Ferrel T. zwaar dat de vrouw van Hakim op het moment van de moord in verwachting was van hun eerste kind, waardoor de gevolgen voor zijn familie en vrienden verschrikkelijk en onomkeerbaar zijn. Het feit dat de verdachte na de vergismoord doorging met het voorbereiden van de moord op het oorspronkelijke doelwit, noemt het hof gewetenloos.

Lees ook: Ridouan Taghi woedend op kroongetuige Nabil B.

Ferrel T. stond donderdag opnieuw voor de rechter in de zaak van de moord op Justin Jap Tjong, de bestuurder van de vluchtauto bij de vergismoord op Changachi. Hij weigerde verder mee te werken en moest daarom uit de weg geruimd worden. Volgens het Openbaar Ministerie werd deze moord uitgevoerd in opdracht van Ridouan Taghi. Delano Keylow R., leider van Caloh Wagoh en hoofdverdachte in de Eris-zaak, zou de opdracht aangenomen en georganiseerd hebben.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team