Zoeken

Amsterdammer Iliass krijgt levenslang voor aansturen reeks liquidaties

22 januari 2022 - 09:40 - Wereld

©

De Amsterdammer Iliass K. is woensdag veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf, voor het aansturen van drie moorden in 2014, waaronder een vergismoord in Amsterdam.

De rechtbank acht het bewezen dat de 34-jarige Iliass K. de opdracht heeft gegeven voor de moord op Alex Gillis in Zaandam in februari 2014, de liquidatie van Massod Amin Hosseini in Osdorp in september 2014 en de vergismoord op Stefan Eggermont. Hij werd woensdag veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor het aansturen van de drie moorden en voor zijn betrokkenheid bij het plannen van een vierde moord, schrijft NRC.

Lees ook: Zware celstraf voor besturen vluchtauto liquidatie Rachid Kotar in Amstelveen

Volgens de rechtbank Noord-Holland was het optreden van de 34-jarige Amsterdammer "nietsontziend en gewetenloos" en was hij "een spil" in de professionele criminele liquidatie-organisatie, met een "essentiële en onmisbare" rol. Uit door justitie gekraakte PGP-berichten blijkt hij ook de schakel te zijn geweest tussen opdrachtgevers en uitvoerders van de moordaanslagen.

Lees ook: Noureddine H. in Spanje aangehouden voor vergismoord in Amsterdam

Uit de gekraakte berichten blijkt ook dat medeverdachte Khalid J. eveneens een leidinggevende rol had in de bende. Tegen hem werd een gevangenisstraf uitgesproken van 8 jaar. Zeven medeverdachten werden woensdag veroordeeld tot celstraffen van 15 maanden tot ruim 24 jaar cel. Eén verdachte werd vrijgesproken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team