Zoeken

"Ik heb Marokko bezocht en dit is waarom ik nooit meer terugga"

14 oktober 2023 - 20:00 - Marokko

©

Op het internet adviseren TikTokers en YouTubers - waaronder Amerikanen - hun volgers om niet naar Marokko te gaan en geven daarvoor hun redenen. Ze zeggen niet van plan te zijn om terug te keren naar het koninkrijk.

Dure oplichterijen, intimidatie, slechte ontvangst in restaurants... Sommige TikTok- en YouTube-gebruikers nemen hun toevlucht tot deze platformen om hun volgers af te raden Marokko te bezoeken, meldt Mail Online.

Lees ook: Pokimane in Marokko: tranen en terugkeer haar roots (video)

"Na aankomst bij een door mij geboekt restaurant beweerden ze dat ik niet had gereserveerd en probeerden ze ons weg te sturen. Ik moest mijn bevestigingsmail tonen. Ze plaatsten ons aan vuile tafels, gaven ons geen menu’s en keken op ons neer", beschrijft TikTokker Sophie Milner, met 40.000 volgers, haar recente vakantie in Marrakech. Ondanks eerdere positieve ervaringen in de stad, hekelt ze de "slechtste klantenservice" dat ze 90% van haar twee weken durende verblijf heeft ervaren.

Een andere TikToker, bekend als "eight-jelly-eight", deelde haar bittere vakantie-ervaring in Marokko met haar 71.000 volgers. "Op een gegeven moment werden de beledigingen te veel", zegt ze. "Als een groep van negen zwarte Amerikaanse vrouwen die Engels spreken, waren we een bezienswaardigheid. Als ik constant werd bekeken en lastiggevallen in een groep van negen, kan ik me niet voorstellen wat er zou gebeuren als ik alleen zou reizen."

Ben Frier, een ervaren reisblogger op YouTube met 243.000 abonnees, beschrijft "meedogenloze" oplichters en "agressieve" zwendelaars die het grootste deel van zijn vakantie in Marokko verpestten. Volgens Frier, die in meer dan 80 landen heeft gereisd, heeft Marokko een hoog aantal oplichters, wat "de hele ervaring verpest". "We hadden drie of vier situaties waarin de lokale bevolking probeerde met mij te vechten omdat we weigerden wat ze aanboden," vertelt hij. Frier’s video werd ruim 127.600 keer bekeken en riep veel reacties op. "Als Marokkaan denk ik dat het tijd is dat internationale toeristen dit soort ervaringen delen. De Marokkaanse overheid is trots op het toerisme, maar treedt niet streng genoeg op tegen oplichters. Ik hoop dat dingen zullen veranderen," luidt één van deze reacties.

Lees ook: Vakantiefiasco voor televisiester Rofrane Bambara in Marokko

Uiteraard zijn er ook influencers die goede ervaringen in Marokko delen, zoals TikToker Kemoy Martin die zijn verblijf in het koninkrijk zo geweldig vond dat hij "niet meer wilde vertrekken". Een andere, influencer genaamd Meisha, beschreef haar bezoek aan Marokko als "de reis van haar dromen".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team