Zoeken

Influencer gedrogeerd en verkracht tijdens reis in Marokko

11 oktober 2021 - 19:00 - Marokko

©

Dounia, een Belgische influencer, zegt dat ze de ergste dagen van haar leven heeft beleefd tijdens een reis naar Marokko. Ze werd naar eigen zeggen gedrogeerd en verkracht in een villa. Ze heeft een klacht ingediend tegen de vermeende daders en er werd een onderzoek ingesteld.

De gebeurtenissen vonden plaats in een villa op 3 augustus. "Ik landde op 31 juli in Marokko met mijn twee zonen, om in een hotel in Mohammedia te verblijven, op zo’n dertig minuten rijden van Casablanca. Twee dagen later voegde een vriend uit Spanje zich bij mij. Een Instagrammer nodigde ons samen met andere mensen uit om in zijn villa te komen eten. Eenmaal daar waren er vijf mannen aanwezig. De barbecue werd klaargemaakt, ik hielp ze. Er zouden nog twee meisjes komen, maar die hebben afgezegd. De influencers in kwestie genieten in Marokko veel bekendheid op sociale media, ze hebben tussen 700.000 en een miljoen abonnees", vertelt Dounia aan La Dernière Heure.

Lees ook: Marrakech: populaire zanger verdacht van verkrachting 12-jarig meisje

De 34-jarige influencer herinnert zich dat ze een glas cola dronk waar een drug in zat en ze verloor vervolgens de controle over zichzelf. Daarna werd ze verkracht. Dit wordt bevestigd door haar vriend die verschillende vruchteloze pogingen deed om haar te wekken. Ze ontwaakte uiteindelijk rond de middag. Naast de verkrachting hebben de criminelen ook een grote som geld (3500 euro en 1200 dirham) gestolen van de Belgische influencer. Dankzij de hulp van één van de aanwezige mannen konden Dounia en haar twee kinderen terugkeren naar het hotel.

Lees ook: Marokkanen opgelicht door Instagram-influencers

Na het incident diende de Brusselse influencer, die 115.000 followers op Instagram heeft, een klacht in tegen haar vermeende verkrachters. Er is een onderzoek ingesteld. "De feiten mogen niet ongestraft blijven", aldus het slachtoffer. Door te vertellen over de verschrikkelijke gebeurtenissen in Marokko wil ze ook andere mensen waarschuwen voor dit soort gewetenloze influencers.

Bladna.nl