Zoeken

Amersfoortse Mohammed reed in woedevlaag winkel binnen

7 juli 2022 - 18:50 - Wereld

©

De 24-jarige Mohamed uit Amersfoort reed op 19 maart in een vlaag van woede met zijn auto binnen bij lunchroom & grillroom Shaam in Amersfoort. Hij bracht met zijn roekeloze daad verschillende klanten in gevaar. De aanleiding voor het incident was een klap van iemand waarmee hij een slepende ruzie had over geld.

De twee mannen troffen elkaar voor de lunchroom, waarna het ‘slachtoffer’ ongevraagd bij de verdachte in de auto stapte. "In het voertuig zei ik hem dat hij moest ophouden met leugens verspreiden. Ik had het geleende geld al terugbetaald. Toen kreeg ik een keiharde klap en vluchtte hij de auto uit", aldus de verklaring van Mohammed, opgetekend door het AD.

Lees ook: Drugskopstuk Zakaria aka Piwi spoorloos na veroordeling in België

Mohammed volgde hem in een vlaag van woede met zijn voertuig. Meerdere mensen moesten aan de kant springen, maar gelukkig werd niemand geraakt. De man waarmee hij in conflict was liep de lunchroom & grillroom Shaam binnen en Mohammed achtervolgde hem met zijn auto. De winkelpui was compleet vernield, alsook een scooter en een fiets. "Mijn broertje heeft de scooter namens mij vergoed. Met de fietser hebben we contact en hem hebben we een nieuwe fiets gegeven. We willen hen schadeloos stellen. Dat is gelukt", zei Mohammed dinsdag in de rechtbank.

De man die achterna werd gezeten heeft geen aangifte gedaan tegen Mohammed en dat vindt justitie geen goede zaak. "Het lijkt erop alsof jullie dit met z’n tweeën willen oplossen". De verdachte zegt dat dit klopt, maar benadrukt dat de politie zich daarover geen zorgen hoeft te maken. "Ik heb geen geluiden gehoord dat hij een appeltje met mij wil schillen. Daarnaast heb ik spijt van mijn daden, wil ik het met hem uitspreken en sorry zeggen."

Lees ook: Ayoub 15 jaar cel in voor verkrachting 82-jarige vrouw in Antwerpen

Mohammed toonde dinsdagochtend berouw voor de rechter. Zijn advocate vindt de daad van haar cliënt fout, maar stelt dat een poging tot doodslag overdreven is. "Mijn cliënt is geen verkeerde jongen. Kijk maar naar hem. Hij heeft zijn vader verloren, voelt zich verantwoordelijk voor zijn familie en werkt heel hard." Volgens haar is de kortsluiting op 19 maart te verklaren door een burn-out en dat wordt ook beaamd door de psycholoog. "Hij had, voor dit incident, al de hulp ingeschakeld van de huisarts." Toch eiste justitie een celstraf van 30 maanden, waarvan zes voorwaardelijk. De 103 dagen die de verdachte al vastzit, moeten ook in vermindering worden gebracht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team