Zoeken

Woning familie kickbokser Jamal Ben Saddik beschoten

6 juli 2022 - 17:00 - Wereld

©

Dinsdagavond werd in de Zegepraalstraat in het Antwerpse Borgerhout opnieuw een woning beschoten. Voor de tweede keer in een maand tijd betreft het de woning van de familie van kickbokser Jamal Ben Saddik.

De schietpartij vond dinsdag plaats. De politie begaf zich ter plaatse om het incident vast te stellen. Het is de vierde beschieting in dezelfde straat en de tweede aanval op dezelfde woning. "We hebben een onderzoeksrechter gevorderd. Een link met de eerdere incidenten wordt onderzocht. De federale gerechtelijke politie en het labo zijn ter plaatse gekomen", zegt Lieselotte Claessens van het parket in Het Nieuwsblad.

Lees ook: Aanval met vuurwerk op woning Jamal Ben Saddik

Vorige week vond er ook een schietpartij plaats bij twee andere woningen in de straat en bij een huis in een nabijgelegen straat en afgelopen nacht gebeurde dit ook in Borsbeek. Bij de aanslagen wordt er vaak naar Ben Saddik, en met name naar zijn broers, gekeken. De kickbokser is boos over deze verdachtmakingen en schrijft op Instagram dat hij dit beu is. "Ik betreur dat telkens mijn naam wordt genoemd, terwijl nog niet eens vaststaat of er effectief een verband bestaat met mijzelf dan wel met mijn familie. Bovendien geldt nog steeds het vermoeden van onschuld in welke zaak dan ook waarin mijn naam zou worden genoemd", zegt hij.

Lees ook: Zware straffen voor Borgerhoutse drugsbende ’Mixers’

"Momenteel concentreer ik mijzelf op mijn sport en zou ik graag hebben dat de media zich focust op mijn sportieve prestaties in plaats van op geruchten en veronderstellingen. Elke insinuatie en verdachtmaking over mijn vermeende betrokkenheid bij een lopend strafrechtelijk onderzoek of de schietpartijen in de straat van mijn ouderlijke woning, waar ik al jaren niet meer verblijf, is onterecht!"

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team