Zoeken

Noorwegen: 10.000 korans uitgedeeld

9 december 2019 - 15:50 - Wereld

©

Drie moslimorganisaties gaan in Noorwegen tienduizend korans uitdelen om de Islam beter te helpen begrijpen en de toenemende islamofobie te bestrijden.

De Noorse vereniging voor islamitische kunst en cultuur, de vereniging voor islamitische literatuur en de moskee Minhaj-ul-Quran hebben samen besloten om gratis korans uit te delen als gevolg van de recente ontheiliging van een koran door een extreemrechtse groepering.

Alnas bericht dat de korans in het Noors zijn vertaald en in de hoofdstad Oslo en Bergen, tweede grootste stad van het land, zullen worden uitgedeeld.

Hamza Ansari, bestuurslid van de Minhaj-ul-Quran moskee in Oslo, stelt dat veel mensen curieus zijn naar de inhoud van de koran en de Islam. Hij hoopt dat het initiatief het Heilig Boek zal helpen demystificeren.

Op 16 november dit jaar had de extreemrechtse beweging Stop Islamization of Norway (SIAN) geprobeerd om een koran te verbranden in Kristiansand waar een grote buitenlandse gemeenschap gevestigd is. De politie greep echter in en kon voorkomen dat de koran zou worden verbrand.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team