Zoeken

3000 Marokkaanse pelgrims vast in Saoedi-Arabië

23 december 2021 - 10:40 - Wereld

©

Bijna 3000 Marokkaanse pelgrims zijn in Saoedi-Arabië gestrand na het Marokkaanse besluit om de vluchten van en naar het koninkrijk op te schorten. Ze vragen om hun repatriëring.

De pelgrims waren naar Saoedi-Arabië vertrokken om de Umrah te verrichten en zijn gestrand in het land. Ze worden geconfronteerd met zeer hoge uitgaven, waaronder hotelkosten, meldt al-Khaleej al-Jadeed.

Lees ook: Regering geeft toelichting over repatriëring in het buitenland gestrande Marokkanen

De pelgrims hebben de Marokkaanse autoriteiten verzocht om speciale vluchten, naar het voorbeeld van de repatriëringsvluchten om Marokkanen die in het buitenland zijn gestrand weer naar huis te laten keren, maar er is geen gevolg gegeven aan hun verzoek. Tegenover de passiviteit van de Marokkaanse ambtenaren, hebben de in Saoedi-Arabië gestrande Marokkanen voor hun consulaat in Djedda gedemonstreerd.

Lees ook: Marrakech: in deze hotels gaan Marokkanen in quarantaine

De slachtoffers krijgen wel steun van vertegenwoordigers van Marokkaanse reisbureaus, maar vrezen dat de Saoedische autoriteiten boetes zullen opleggen als hun visa is verlopen. De reisbureaus hebben de Saoedische autoriteiten benaderd die verantwoordelijk zijn voor de Umrah-pelgrims om de crisis op te lossen, maar ook hun verzoeken blijven onbeantwoord.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team